Τι να σου κάνει μόνο μία σφαίρα;

Posted on 30 Σεπτεμβρίου, 2008. Filed under: Καραμανλής Κώστας, Νέα Δημοκρατία, Πολιτική, Σκάνδαλα | Ετικέτες: , , |

ΓΝΩΜΗ. Βασίλης Χιώτης, ΤΟ ΒΗΜΑ, Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2008

Στους «Πειρατές της Καραϊβικής» ο πρωταγωνιστής λέει κάποια στιγμή στον αντίπαλό του: «Μη με αναγκάσεις να σε πυροβολήσω. Εχω μόνο μία σφαίρα στο όπλο μου και δεν γράφει το όνομά σου»!

Η σκηνή ταιριάζει απόλυτα στον κ. Κ. Καραμανλή και στους «αντάρτες» βουλευτές του- σε όλους πλην του κ. Π. Τατούλη.

Πρώτος έπαιξε τον ρόλο ο κ. Αθ. Γιαννόπουλος , και τον έπαιξε με επιτυχία. Ο κ. Καραμανλής δεν τράβηξε τη σκανδάλη, αφού είναι σε όλους γνωστό ότι η μοναδική του σφαίρα γράφει το όνομα του Τατούλη.

Δυστυχώς για τον κ. Καραμανλή, το μυστικό αυτό το γνωρίζουν πλέον όλοι στη ΝΔ και αρχίζουν να κάνουν πλάκα στον πρωταγωνιστή της ταινίας, ή μάλλον καλύτερα του σίριαλ!

Ο κ. Τατούλης γνωρίζοντας ότι το όπλο του κ. Καραμανλή εξακολουθεί να τον σημαδεύει, έχει γίνει πολύ προσεκτικός και δεν τραβάει το δικό του για ψύλλου πήδημα. Δεν χρειάζεται να έχει master στην Επικοινωνία- εδώ δεν έχουν άλλοι κι άλλοι που παριστάνουν τους ειδικούς- για να αντιληφθεί ότι ολόκληρο το Μέγαρο Μαξίμου καραδοκεί για να τον θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Με την ομιλία του την Παρασκευή στην Κεντρική Επιτροπή ο κ. Τατούλης έδειξε ότι έχει γίνει ειδικός στον «ανταρτοπόλεμο» και δεν χαραμίζει πια βόλια απλώς για να κάνει εντύπωση ούτε πυροβολεί μόνο για να ακουστεί ο κρότος. Αντιθέτως, υπάρχουν πολλοί στη ΝΔ που πυροβολούν ασκόπως και που, αν συνεχίσουν να συμπεριφέρονται απερίσκεπτα, είναι βέβαιο ότι κάποιος θα την πληρώσει.

Εδώ βρίσκεται και ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον κ. Καραμανλή. Εχει δεσμευθεί με απόλυτο τρόπο απέναντι στα στελέχη του ότι δεν θα χαριστεί σε κανέναν που θα βάλει κατά της παράταξής του ή που θα χρησιμοποιήσει ανοίκειες εκφράσεις κατά της κυβέρνησης. Αν όμως χρησιμοποιήσει τη μοναδική σφαίρα που έχει εναντίον άλλου βουλευτή, τότε είναι βέβαιο ότι ο κ. Τατούλης θα πάψει πια να είναι προσεκτικός, αφού δεν θα διατρέχει κανέναν κίνδυνο. Από την ώρα που ο κ. Καραμανλής θα τραβήξει τη σκανδάλη και η σφαίρα δεν θα έχει πετύχει τον Τατούλη, αυτόματα θα μεταβληθεί από πιστολέρο σε όμηρο, και μάλιστα χωρίς να μπορεί να τον απελευθερώσει κανένας. Για τον ίδιο λόγο ο Πρωθυπουργός αποκλείει και κάθε πιθανότητα συνεργασίας με τον κ. Γ.Καρατζαφέρη . Επειδή γνωρίζει ότι αν υπάρχει μια πιθανότητα να αποφύγει την ομηρεία από τον Τατούλη, δεν υπάρχει καμία να ξεφύγει από την ομηρεία Καρατζαφέρη, ο οποίος από τώρα προσπαθεί να του υποδείξει ποιον υπουργό θα διώξει και ποιον θα κρατήσει.

Για τους αφελείς, η συνεργασία με τον κ. Καρατζαφέρη είναι μια λύση. Εκεί που η ΝΔ έχει 152 βουλευτές, δανείζεται και δέκα από τον ΛΑΟΣ για να μπορεί ο κ. Καραμανλής να διαγράφει απλόχερα όσους «αντάρτες» κινηθούν εναντίον του. Για τους πιο πονηρεμένους, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αφού ο Πρωθυπουργός διαγράψει τους δύο πρώτους «αντάρτες», στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα απαιτήσει συγκυβέρνηση για να μην ανατρέψει ο ίδιος τον κ. Καραμανλή.

Με λίγα λόγια, δεν μπορείς να κερδίσεις πόλεμο χωρίς σφαίρες. Αν πρόκειται να είσαι πρωθυπουργός με πιστόλι, καλό είναι να έχεις γεμάτο το εξάσφαιρο. Αν υπάρχει μόνο μία σφαίρα στη θαλάμη, χρησιμεύει μόνο για ρώσικη ρουλέτα.

Make a Comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

Αρέσει σε %d bloggers: