Κυβέρνηση σε ομηρεία

Posted on 23 Οκτωβρίου, 2008. Filed under: Διαφθορά, Καραμανλής Κώστας, Μονή Βατοπεδίου, Νέα Δημοκρατία, Πολιτική, Σκάνδαλα | Ετικέτες: |

ΓΝΩΜΗ. ΕΘΝΟΣ, 23/10/2008

ΔΕΝ ΑΝΕΜΕΝΕ, βεβαίως, κανένας ότι η κυβέρνηση θα άφηνε στο έλεος της αντιπολίτευσης τον υπουργό Επικρατείας, όταν μάλιστα επίμονα και συστηματικά τον καλύπτει, σε κάθε ευκαιρία, ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ταυτόχρονα, όμως, κανένας δεν ανέμενε ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο Κ. Καραμανλής θα έφταναν στο σημείο να καταστούν ουσιαστικά όμηροι του Θ. Ρουσόπουλου και των μεθοδεύσεών του, αποδεχόμενοι το πολιτικό κόστος που οι πράξεις για την προστασία του συνεπάγονται.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μάλιστα άσχετη με τις πράξεις αυτές η χθεσινή νέα αντισυνταγματική παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στο έργο της Βουλής, που κατατείνει στην αποτροπή, πάση θυσία, της συγκρότησης επιτροπής προανακριτικής εξέτασης. Και είναι απλό γιατί. Αυτό που και οι τρεις αντεισαγγελείς οι οποίοι ασχολήθηκαν με την έρευνα της υπόθεσης του Βατοπεδίου ζήτησαν είναι ακριβώς το ίδιο που αξιώνει σύσσωμη η αντιπολίτευση: να διερευνηθεί αν διαπράχθηκαν ποινικά αδικήματα ή όχι.

ΚΙ ΕΤΣΙ βρισκόμαστε μπροστά στο κωμικοτραγικό φαινόμενο να σύρονται πίσω από τον υπουργό Επικρατείας πρωθυπουργός και κυβέρνηση και να επιχειρείται τώρα να συμβεί το ίδιο και με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, τη στιγμή που δημόσια υπουργοί, βουλευτές, η οργανωμένη κομματική βάση, αλλά και η συντριπτική πλειονότητα της κοινής γνώμης τον θεωρούν ενεχόμενο, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, στην υπόθεση και δεν διστάζουν να υποδεικνύουν ή να αξιώνουν την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση.

ΧΘΕΣ στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία ταυτίστηκε πλήρως με τον υπουργό Επικρατείας και τις όποιες πράξεις του. Κι επειδή η ομιλία του δεν ήταν απλώς εν γνώσει του Κ. Καραμανλή, αλλά είχε προφανώς και την έγκρισή του, συνάγεται ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός του αναγνώρισε το δικαίωμα να ταυτίζεται με το πρόσωπό του, αποδεχόμενος ότι κοινή είναι η τύχη τους και κατά συνέπεια κοινές και οι ευθύνες τους. Και για την υπόθεση αυτή.

Make a Comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

Αρέσει σε %d bloggers: