Διαβεβαιώσεις και πράξεις…

Posted on 31 Οκτωβρίου, 2008. Filed under: Καραμανλής Κώστας, Νέα Δημοκρατία, Οικονομία, Πολιτική, Σκάνδαλα, Φοροεπιδρομή | Ετικέτες: |

ΓΝΩΜΗ, ΕΘΝΟΣ, 31/10/2008

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι βασική υποχρέωση ενός κράτους το οποίο αξιώνει από τους πολίτες του να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους είναι ν αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία ότι πρώτο εκείνο τους σέβεται και ότι τηρεί απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις του απέναντί τους. Προϋποθέσεις δηλαδή οι οποίες κάθε άλλο παρά ανταποκρίνονται στις μεθόδους και τις πρακτικές της ελληνικής Πολιτείας.

ΕΙΧΕ έγκαιρα επισημανθεί ότι η διατύπωση του νόμου για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων άφηνε ανοιχτό παράθυρο προκειμένου να καταστρατηγηθεί η γενική πρόβλεψη ότι δεν θα υποχρεώνονταν στην καταβολή τέλους οι ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας της οποίας η αντικειμενική αξία δεν υπερέβαινε τα 300.000 ευρώ.

ΚΑΙ ΕΙΧΕ τότε επίσημα δηλωθεί από πλευράς του υπουργείου Οικονομίας ότι το πρόβλημα θ αντιμετωπιζόταν με την έκδοση εγκυκλίου και δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Ηδη η πράξη αποδεικνύει ότι οι διαβεβαιώσεις εκείνες είχαν τόση αξία όση και το χαρτί της σχετικής ανακοίνωσης προς τα μέσα ενημέρωσης. Κι αυτό είναι κάτι που διαπιστώνουν καθημερινά όσοι λαμβάνουν τα σχετικά εκκαθαριστικά από την Εφορία.

ΑΣΦΑΛΩΣ δεν πρόκειται περί λάθους. Η πρόθεση της κυβέρνησης ήταν αυτή που τώρα αποδεικνύεται και όχι εκείνη την οποία επιχειρούσαν να εμφανίσουν οι συντάκτες του σχετικού νομοσχεδίου, προκειμένου να διαλύσουν τις ανησυχίες και να διασκεδάσουν τις υποψίες. Κατά την προσφιλή πρακτική της, η κυβέρνηση άλλα αποφάσιζε να κάνει και άλλα έλεγε ότι κάνει.

ΑΛΛΑ φυσικά με τέτοιες μεθοδεύσεις ούτε κράτη δικαίου οικοδομούνται, ούτε μπορεί ν αξιώνει κανείς από τους πολίτες να μην ανταποδίδουν με κάθε ευκαιρία τα όσα συστηματικά διαπράττονται σε βάρος τους. Και μάλιστα σε περιόδους σοβαρής οικονομικής κρίσης, όπου για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά η όποια επιβάρυνση είναι, πολλές φορές, δυσβάσταχτη.

ΕΣΤΩ και καθυστερημένα, η κυβέρνηση οφείλει να κάνει το αυτονόητο: να τιμήσει τα όσα δημόσια είχε δεσμευτεί ότι θα ισχύσουν. Αρκετά έχει τραβήξει η κοροϊδία.

Make a Comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

Αρέσει σε %d bloggers: