Βαδίζομεν προς εκλογάς…

Posted on Ιανουαρίου 13, 2009. Filed under: Δημοσκοπήσεις, Εκλογές, Καραμανλής Κώστας, Κοινωνία, Νέα Δημοκρατία, Πολιτική | Ετικέτες: |

Βασίλης Χιώτης | Το Βήμα, Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009. Oλες οι κινήσεις του Πρωθυπουργού από τις αρχές του έτους- από τον ανασχηματισμό ως τη συγκρότηση των νέων κυβερνητικών οργάνων και την αλλαγή πολιτικής που σηματοδοτούν- οδηγούν σε ένα και μοναδικό ασφαλές συμπέρασμα: Βαδίζομεν προς εκλογάς, όπως έγραφαν παλαιότερα οι εφημερίδες, όταν διαπίστωναν ότι ο πρωθυπουργός σταματά να κυνηγά προβλήματα και κυνηγά ψηφοφόρους.

Αυτό κάνει ο κ. Κ. Καραμανλής από την περασμένη εβδομάδα. Εχτισε μια κυβέρνηση με στόχο όχι να λύσει προβλήματα, αλλά να είναι πιο ευχάριστη στην κοινή γνώμη, με υπουργούς που θα τους βλέπει ο κοσμάκης στην τηλεόραση και δεν θα τους καταριέται.

Πιστεύουν οι πολίτες ότι ο κ. Γ. Αλογοσκούφης είναι κακός υπουργός γιατί βάζει νέους φόρους; Να φύγει ο Αλογοσκούφης και ας μείνουν οι φόροι. Πιστεύουν οι πολίτες ότι ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης δεν είναι αρεστός στη νεολαία; Να φύγει ο Στυλιανίδης και να έλθει κάποιος που σκορπίζει ενθουσιασμό στους μαθητές και στις μαθήτριες. Θεωρούν υπεύθυνο για την ακρίβεια οι πολίτες τον κ. Χρ. Φώλια; Να φύγει και ο Φώλιας και ας συνεχίσει να ακριβαίνει το πετρέλαιο θέρμανσης.

Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Καραμανλής έφτιαξε μια κυβέρνηση που δεν είναι η καλύτερη για να λύσει τα προβλήματα, αλλά είναι η ιδανικότερη για να τα σκεπάσει! Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν μπορεί να διαρκέσει πολύ. Και το γνωρίζει καλύτερα από όλους ο Πρωθυπουργός. Οι επιλογές του δικαιώθηκαν ήδη. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η διαφορά της ΝΔ από το ΠαΣοΚ μειώθηκε από τις πέντε στις τρεις ποσοστιαίες μονάδες, με την ίδια ταχύτητα που αυξήθηκε το τελευταίο τρίμηνο.

Οσο δεν υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα και «υπουργοί-στόχοι» για τα ΜΜΕ και τα κόμματα, το προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μειώνεται ή τουλάχιστον δεν θα αυξάνεται. Αλλά για πόσο δεν θα υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα και υπουργοί-στόχοι σε μια κυβέρνηση που έχει κάνει την εσωστρέφεια προσφιλές της σπορ και τα σκάνδαλα των εμπίστων της καθημερινή της συνήθεια; Ο κ. Καραμανλής γνωρίζει καλά ότι η αντεπίθεσή του δεν μπορεί να διαρκέσει πολύ, επειδή βασίζεται στην ακτινοβολία του νέου στρατού του και όχι στην ποιοτική του υπεροπλία. Είναι θέμα ελάχιστου χρόνου να αρχίσει και πάλι να αυξάνεται η διαφορά του ΠαΣοΚ από τη ΝΔ και τότε πια δεν θα υπάρχουν άλλες δυνατότητες επικοινωνιακών τρυκ, όπως οι δήθεν ριζικοί ανασχηματισμοί, όπου παραμένουν ακλόνητοι όσοι πατούν γερά στην κομματική βάση και την πληρώνουν όσοι δεν έχουν κομματικές πλάτες.

Τι του μένει λοιπόν; Η προσφυγή στις κάλπες τώρα που το πολιτικό παιχνίδι είναι ακόμη αμφίρροπο. Αν χάσει και αυτή την ευκαιρία, τότε η δυναμική του ΠαΣοΚ προς την αυτοδυναμία δεν θα είναι ποτέ ξανά αναστρέψιμη. Γι΄ αυτό και από χθες άνοιξαν όλα τα μεγάλα πολιτικά γραφεία των κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών και τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά. Βαδίζομεν προς εκλογάς…

Advertisements

Make a Comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

Αρέσει σε %d bloggers: