Μεταθέτει τις ευθύνες

Posted on Ιανουαρίου 30, 2009. Filed under: Αγροτιά, Ευρωπαϊκή Ενωση, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ |

ΜΟΛΙΣ οι αγρότες άρχισαν να εγκαταλείπουν τα μπλόκα, έσπευσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, προφανώς ανακουφισμένος, να θριαμβολογήσει για τους χειρισμούς του και να εξαπολύσει μία οξεία και παντελώς αστήρικτη επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ, μάλιστα, ο κ. υπουργός ότι «το νεοφιλελεύθερο», όπως το χαρακτήρισε, ΠΑΣΟΚ υπέστη «μια πρωτοφανή πολιτική και κοινωνική ήττα». Και το κατηγόρησε, ότι «προσφέρει -αφελώς- «επιχειρήματα» στις Βρυξέλλες εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης, ισχυριζόμενο ότι τα 500 εκατ. ευρώ των αποζημιώσεων δεν τα δικαιούνται» οι αγρότες.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ καθόλου το ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων και τήρησε μια μάλλον ήπια στάση, υποστηρίζοντας τα αιτήματα των παραγωγών. Επανειλημμένως επίσης δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με τα μπλόκα. Είναι γνωστόν, ότι η καραμέλα της νεοδημοκρατικής κυβερνητικής πενταετίας, πως για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ, δεν πιάνει ούτε στους γαλάζιους αγροτοσυνδικαλιστές, που οργισμένοι στα μπλόκα έσκιζαν τις κομματικές τους ταυτότητες.

ΓΝΩΡΙΖΕΙ ο κ. Χατζηγάκης, ότι τις κινητοποιήσεις δεν τις υποκίνησε το ΠΑΣΟΚ – ούτε και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Κατέβηκαν στα μπλόκα αγρότες όλου του πολιτικού φάσματος και σε πολλά πρωτοστάτησαν οι γαλάζιοι, οι οποίοι και ανοιχτά επέκριναν την κυβερνητική αγροτική πολιτική.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ στο ΠΑΣΟΚ, επιχείρησε προπαγανδιστικό άνοιγμα και χάιδεμα στους αγρότες και μάλιστα στους δυσαρεστημένους γαλάζιους ο κ. υπουργός.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ με τις Βρυξέλλες δεν το δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο απλώς ζητούσε διαβεβαιώσεις, ότι οι κυβερνητικές ενέργειες είναι σύμφωνες με τις κοινοτικές αποφάσεις. Δεν έδωσε αυτές τις διαβεβαιώσεις ο κ. υπουργός.

ΕΠΡΕΠΕ ο κ. Χατζηγάκης να ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πριν ανακοινώσει τις αποζημιώσεις των 500 εκατ. ευρώ, να επιχειρηματολογήσει και να εξασφαλίσει συναίνεση για τις ενέργειές του.

ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ έγκαιρα και το επιχείρημά του, ότι δεν βρήκε στο τηλέφωνο την αρμόδια επίτροπο κυρία Μπόελ, είναι αστείο.

ΑΛΛΩΣΤΕ, ούτε έως και χθες είχε ενημερωθεί επίσημα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις αποζημιώσεις των 500 εκατ., όπως δήλωσε εκπρόσωπός της. Πάντως, με την πολιτική που διαμορφώνεται στο πλαίσιο της κρίσης, οι Βρυξέλλες είναι πιθανό να δεχτούν την καταβολή των 500 εκατ. ευρώ στους αγρότες με τον έναν ή τον άλλο χαρακτηρισμό…

ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ο κ. υπουργός όσα έπρεπε να κάνει και προς τις Βρυξέλλες. Θέλει τώρα -κατά τη νεοδημοκρατική παράδοση- να μεταθέσει τις ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ. Θριαμβολογεί, ότι νίκησε στα μπλόκα η κυβέρνηση και ηττήθηκε το ΠΑΣΟΚ. Την απάντηση έδωσαν και οι γαλάζιοι αγροτοσυνδικαλιστές.

ΑΠΟΨΕΙΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 30/01/2009

Advertisements

Make a Comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

Αρέσει σε %d bloggers: