Αλέκα Παπαρήγα: «Οι εκλογές δεν θα φέρουν λύση»

Posted on 11 Φεβρουαρίου, 2009. Filed under: ΚΚΕ, Παπαρήγα Αλέκα, ΣΥΡΙΖΑ |

«Οι εκλογς δεν θα φρουν λύση»

Την εκτίμηση πως στην Ελλάδα η οικονομική κρίση θα είναι πιο βαθιά, ίσως και μακρόχρονη και η θέση των εργαζομένων θα επιδεινωθεί αφού «δεν λαμβάνεται ούτε ένα μέτρο υπέρ τους», διατύπωσε η Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για το 18ο συνέδριο του ΚΚΕ.

Ουσιαστικά, η Ελλάδα, είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, είναι αρκετά χρόνια υπό επιτήρηση, αλλά τώρα, όπως είπε, «θα βάλουν πιο τρομοκρατικά διλήμματα», αναφερόμενη κυρίως στην πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων.

Η κυβέρνηση, είπε η κ. Παπαρήγα, προσπαθεί να καλλιεργήσει φιλολαϊκό προφίλ για να ανταγωνιστεί το ΠΑΣΟΚ, ταυτόχρονα όμως βάζει νέους φόρους, θα κάνει νέα επιδρομή στις εργασιακές σχέσεις, νέες ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές στην υγεία για να περιοριστούν οι δαπάνες, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται το κεφάλαιο.

Η γγ του ΚΚΕ εκτίμησε ότι οι εκλογές δεν θα φέρουν τη λύση. «Λύση είναι -πρόσθεσε-, να βγει τραυματισμένος ο δικομματισμός επειδή έρχονται δύσκολες μέρες για το λαό. Εγγύηση και ελπίδα είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ».

Η κ. Παπαρήγα απέρριψε το επιχείρημα ότι οι πρόωρες εκλογές εν μέσω κρίσης μπορεί να επιδεινώσουν περαιτέρω την οικονομική κατάσταση και πρόσθεσε, ότι το ΚΚΕ από την πλευρά του, δεν εκλογολογεί, αλλά αυτό που το απασχολεί είναι η ενίσχυση των ταξικών και ριζοσπαστικών δυνάμεων.

Απαντώντας σε ερώτηση η κ. Παπαρήγα, άφησε να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κληθεί στο συνέδριο του κόμματος.

Η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε την προσυνεδριακή διαδικασία ως την πιο ζωντανή και ουσιαστική συζήτηση των τελευταίων ετών και πρόσθεσε, ότι όλα πλέον είναι έτοιμα για το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 22 Φεβρουαρίου.

Σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του 18ου συνεδρίου του ΚΚΕ, η κ. Παπαρήγα ανακοίνωσε ότι τις εργασίες του θα παρακολουθήσουν 90 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα από 72 χώρες και θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμμετοχή ξένων αντιπροσωπειών τα τελευταία χρόνια.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι υπερψηφίστηκαν από τις κομματικές οργανώσεις τα δύο ντοκουμέντα της Κεντρικής Επιτροπής, δηλαδή το κείμενο για τον απολογισμό του κόμματος και τα νέα καθήκοντα και το κείμενο για το σοσιαλισμό.

Make a Comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

Αρέσει σε %d bloggers: