Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης

Posted on Φεβρουαρίου 23, 2009. Filed under: Καραμανλής Κώστας, Νέα Δημοκρατία, Πολιτική |

  • ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ αστείο ή ανέκδοτο θεωρήθηκε απ’ όσους το πρωτάκουσαν. Και για οποιαδήποτε σοβαρή χώρα, μόνο τέτοιο θα μπορούσε να είναι η είδηση ότι ο μεγαλύτερος κακοποιός της χώρας είχε δραπετεύσει για δεύτερη φορά, από τις ίδιες φυλακές, με τον ίδιο τρόπο και μαζί με τον ίδιο συνεργάτη του. Αλλά η Ελλάδα του Κ. Καραμανλή έχει πάψει, δυστυχώς, να διεκδικεί το δικαίωμα να συγκαταλέγεται στις σοβαρές χώρες.

ΔΙΑΤΕΙΝΕΤΑΙ καθημερινά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, και ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ, δυσφημούν τη χώρα στο εξωτερικό. Αλλά η πράξη αποδεικνύει ότι οι ενέργειες και οι παραλείψεις της κυβέρνησης είναι εκείνες που διασύρουν τη χώρα και την έχουν καταστήσει αντικείμενο χλευαστικών, μειωτικών και συχνά εξευτελιστικών σχολίων των διεθνών μέσων ενημέρωσης για όσα καθημερινά σχεδόν προκαλούνται από την ανικανότητα των κυβερνώντων και τα καμώματα των εκλεκτών τους.

ΚΑΙ ΔΕΝ είναι μόνο το οπερετικό συμβάν της απόδρασης, που προκαλεί την οργή της κοινής γνώμης. Είναι και η επαναβεβαίωση του κυβερνητικού παχυδερμισμού όπως εκδηλώθηκε από την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών και Δικαιοσύνης. Ούτε καν διανοήθηκαν οι Παυλόπουλος, Μαρκογιαννάκης και Δένδιας να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, όπως θα είχαν κάνει οι ομόλογοί τους σε οποιαδήποτε σοβαρή δημοκρατική χώρα.

ΟΧΙ πως υπήρχε και περίπτωση να γίνουν δεκτές, αν υποβάλλονταν, από έναν πρωθυπουργό ο οποίος επανειλημμένα έχει αποδείξει ότι αγνοεί την έννοια της πολιτικής ευθύνης και ότι το μόνο που προσδιορίζει την πολιτική πρακτική του είναι η λογική της μετάθεσης των ευθυνών και της αναζήτησης εξιλαστήριων θυμάτων προκειμένου να «διαγράψει» ευθύνες, ακόμη και ποινικές, στενών συνεργατών και φίλων του.

ΑΥΤΟ είναι, άλλωστε, και ό,τι χειρότερο θ’ αφήσει πίσω της η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή. Το όνειδος μιας περιόδου στη διάρκεια της οποίας έχει επικρατήσει προκλητικά και θρασύτατα το δόγμα πως τα κυβερνητικά αξιώματα συνοδεύονται μόνο από δικαιώματα και ποτέ από υποχρεώσεις και ευθύνες.

  • ΕΘΝΟΣ, ΓΝΩΜΗ, 23/02/2009
Advertisements

Make a Comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

Αρέσει σε %d bloggers: