Τα ψέματα τελειώνουν…

Posted on Μαρτίου 4, 2009. Filed under: Οικονομία, Πολιτική |

Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ζωής, την οποία εξαγόρασε η κυβέρνηση με τα φληναφήματα περί «θωρακισμένης έναντι της κρίσης οικονομίας», εκπνέει και τα ψέματα τελειώνουν πλέον.

ΟΧΙ ΜΟΝΟ θωρακισμένη δεν ήταν η οικονομία, αλλά αποδείχτηκε εντελώς γυμνή όπως προκύπτει από τις «φιλικές» συστάσεις των Ευρωπαίων, τις ωμές διαπιστώσεις των μεγάλων διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών και από το ύψος των επιτοκίων με τα οποία δανείζεται το ελληνικό κράτος.

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ προειδοποιεί ότι τώρα έχει έρθει η ύστατη ώρα για ανάληψη έστω και μη δημοφιλών πρωτοβουλιών για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, πριν φτάσει η στιγμή που θα είναι αναγκαία η επιβολή σκληρών μέτρων.

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ για την κυβέρνηση τίθεται δυστυχώς με εντελώς διαφορετικό τρόπο, καθώς το κριτήριο δεν φαίνεται να είναι η σωτηρία της εθνικής οικονομίας, αλλά η διαχείριση των μέτρων ώστε να μη χρεωθεί δημοσκοπικά και εκλογικά το πολιτικό κόστος η κυβέρνηση.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ, τα οποία τώρα ετοιμάζεται να υιοθετήσει το οικονομικό επιτελείο υπό τον Ι. Παπαθανασίου, δεν είναι τίποτα περισσότερο από φοροεισπρακτικά μέτρα τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την κρίση, αλλά στοχεύουν στην κάλυψη μέρους των δημοσιονομικών ελλειμμάτων που εκτοξεύτηκαν από την κυβερνητική ανικανότητα, τη σπάταλη του δημόσιου χρήματος και τους κίβδηλους προϋπολογισμούς των τελευταίων ετών.

ΟΤΑΝ όλοι αναζητούν τρόπους μείωσης των ελλειμμάτων και ενίσχυσης της ζήτησης, η κυβέρνηση, καταφεύγοντας σε έμμεσους και άμεσους φόρους μελετώντας την επαναφορά του φόρου κληρονομιάς, του κεφαλικού φόρου σε δηλωμένα εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ και σε κερδοφόρες επιχειρήσεις, εξοντώνει τελικά τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και εξουδετερώνει κάθε ικμάδα ζήτησης που θα έδινε ανάσα ζωής στην αγορά.

ΑΛΛΑ τι να περιμένεις από μια κυβέρνηση που την επιβίωση της χώρας τη θεωρεί ταυτόσημη με τη δική της επιβίωση. Και θέλοντας να μας πείσει ότι επιδιώκει την πρώτη, δίνει τη μάχη μόνο για τη δεύτερη…

ΓΝΩΜΗ, ΕΘΝΟΣ, 04/03/2009

Advertisements

Make a Comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

Αρέσει σε %d bloggers: