Επικοινωνιακά τεχνάσματα αντί σχεδίου δράσης

Posted on Μαρτίου 5, 2009. Filed under: Καραμανλής Κώστας, Πολιτική, Συναίνεση |

ΕΚΕΙΝΟ που καθημερινά καταγράφεται είναι ότι οι κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη, και όχι μόνο, επιδίδονται στην αναζήτηση τρόπων αντιμετώπισης της χρηματοπιστωτικής κρίσης που σαρώνει την παγκόσμια οικονομία. Την ίδια ώρα τα μόνα που καταγράφονται για την ελληνική κυβέρνηση είναι η αγωνιώδης αναζήτηση επικοινωνιακών τεχνασμάτων και η παντελής απουσία συγκεκριμένων μέτρων και πρωτοβουλιών.

ΚΟΡΥΦΑΙΟ από τα τεχνάσματα αυτά η επίκληση για συναίνεση στα «αυτονόητα», χωρίς βέβαια ούτε ποια είναι τα αυτονόητα να αποσαφηνίζεται ούτε αν υπάρχει και ποιο είναι το σχέδιο δράσης πάνω στο οποίο επιδιώκεται η συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων να ανακοινώνεται. Κι αυτό για τον πολύ απλό λόγο ότι πέντε μήνες μετά την εμφάνιση της κρίσης η κυβέρνηση Καραμανλή δεν διαθέτει σχέδιο δράσης, αλλά, όπως πάγια κάνει, λειτουργεί με τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας».

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τυχαίο, άλλωστε, ότι στο πλαίσιο του επικοινωνιακού σχεδιασμού έχει ενταχθεί, εκτός της συνάντησης με τους πολιτικούς αρχηγούς, και νέα παρέμβαση του Κ. Καραμανλή που μπορεί να πάρει τη μορφή τηλεοπτικού «διαγγέλματος». Θα είναι το τρίτο σε σχέση με την οικονομία το τελευταίο διάστημα και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα επαναλάβει επί λέξει τα όσα και τις προηγούμενες φορές έχει πει και προφανώς και στο μέλλον προτίθεται να επαναλάβει.

ΩΣΤΟΣΟ, εκείνο που η χώρα χρειάζεται δεν είναι μικροπολιτικά τερτίπια και επικοινωνιακά τεχνάσματα. Η χώρα χρειάζεται συγκεκριμένο και αποτελεσματικό σχέδιο δράσης, το οποίο θα δίνει πειστικές απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα των ημερών και θα εγγυάται ότι δεν θα είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι εκείνοι που θα φορτωθούν το κόστος της εξόδου από την κρίση.

ΟΛΑ ΤΑ άλλα είναι μεθοδεύσεις, οι οποίες πρωτίστως αποδεικνύουν ότι η «σοβαρότητα» και η «υπευθυνότητα» που ο Κ. Καραμανλής συνεχώς επικαλείται ως απαραίτητες προϋποθέσεις για την έξοδο από την κρίση είναι ιδιότητες οι οποίες ούτε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ούτε τις δικές του πρακτικές χαρακτηρίζουν.

ΓΝΩΜΗ, ΕΘΝΟΣ, 05/03/2009

Advertisements

Make a Comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

Αρέσει σε %d bloggers: