Ολα βαίνουν καλώς, διαλυόμενα…

Posted on Μαρτίου 13, 2009. Filed under: Ανασφάλεια, Οικονομία, Πολιτική, Τρομοκρατία |

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θα κάνει τα πράγματα καλύτερα. Ομως, κατά έναν παράξενο τρόπο, χειροτερεύουν συνεχώς. Σύμφωνοι, να μη γίνουν εκλογές! Αλλά σε τι χάλι πρέπει να φτάσουμε για να πούμε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει;

Η επικαιρότητα, δυστυχώς, στέλνει συνεχώς μηνύματα κυβερνητικής διάλυσης. Λόγου χάρη, οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού ήσαν απλήρωτοι… 6 μήνες! Εκτός από το «μυστήριο» του χαρακτήρα της εργασιακής τους σχέσης με το υπουργείο, ήταν αδύνατον να βρεθεί τρόπος να πληρωθούν τα… δεδουλευμένα τους! Μόλις όμως έκλεισαν την Ακρόπολη, βρέθηκε τρόπος… Υπάρχει άραγε χειρότερο «μήνυμα» προς τους πολίτες, από ένα (υποτίθεται) ευρωπαϊκό κράτος δικαίου; Και τι αξία έχουν, άραγε, οι δικαιολογημένες εκκλήσεις να παραμείνει η Ακρόπολη ανοιχτή, όταν μόνο όταν «κλείνει» βρίσκει λύσεις το κράτος στους πολίτες του; Προφανώς η Ακρόπολη ανήκει στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και ο τουρισμός μας είναι η «βαριά βιομηχανία της χώρας» και οφείλουμε σεβασμό στους τουρίστες που έρχονται απ όλον τον κόσμο κ.ο.κ.

Μόνο που η Ακρόπολη, ευτυχώς, εξακολουθεί ανά τους αιώνες να μην είναι «κοινωνικά αποστειρωμένη». Και δεν είναι δυνατόν να «κρύβουμε» τις πολιτικές ευθύνες πίσω από ένα μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού. Αν πραγματικά το σεβόμαστε, άλλη συμπεριφορά οφείλουμε στους ανθρώπους, τελικά δηλαδή στη λειτουργία του ίδιου του μνημείου.

Αλλο παράδειγμα είναι η ακρίβεια. Το λίτρο λ.χ. της αμόλυβδης στην Ελλάδα είναι ακριβότερο σε σχέση με τη Γερμανία κατά δέκα λεπτά! Σύμφωνα με τους αρμόδιους υπουργούς, για όλη αυτή την κατάσταση, κατά μία εκδοχή, φταίει το ότι η χώρα μας είναι στην άκρη της Ευρώπης και έχει πολλά… βουνά! Κατ άλλη, εκβιάζεται η κυβέρνηση από (άγνωστους) επιχειρηματίες που την… απειλούν ότι αν ελεγχθούν θα κάνουν απολύσεις εργαζομένων!

Και κατά τρίτη εκδοχή, (συνήθης), φταίνε τα ΜΜΕ που κρύβουν τις… μειώσεις των τιμών! Το μόνο που δεν σκέφτονται είναι να εφαρμόσουν τους νόμους και ως κυβέρνηση να ελέγξουν τις αγορές… Ολα τα σκέφτονται οι «μπαγάσηδες», ακόμα και να κάνει… απεργία η κυβέρνηση, εκτός από το να κυβερνήσουν και να αναλάβουν το σχετικό κόστος.

Τελευταίο παράδειγμα η… διαρροή λίστας με πιθανούς (ή απίθανους) στόχους της τρομοκρατίας, από το πιο κλειστό υποτίθεται «υπηρεσιακό σύστημα» της ΕΛ.ΑΣ., την Αντιτρομοκρατική!

Βέβαια, τα παραδείγματα δεν έχουν τέλος… Επισημαίνουν τη διάλυση στη λειτουργία του πολιτικού, κρατικού και θεσμικού συστήματος. Η κυβέρνηση λέει συνεχώς ότι θα κάνει τα πράγματα καλύτερα, αλλά κατά έναν παράξενο τρόπο, όλο και πιο χειρότερα γίνονται…

Σύμφωνοι, να μη γίνουν εκλογές! Ναι, αλλά σε τι χάλι πρέπει να φτάσουμε για να πούμε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει; Κι αν δεν μπορούν αυτοί, να δοκιμάσουμε τους άλλους…

Παναγιώτης Δ. Παναγιώτου, ΕΘΝΟΣ, 13/03/2009

Advertisements

Make a Comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

Αρέσει σε %d bloggers: