Λ. Ζαγορίτης: «Προκαλούν ζημιά τα σενάρια διαδοχής»

Posted on 30 Μαρτίου, 2009. Filed under: Διαδοχολογία, Ζαγορίτης Λευτέρης, Καραμανλής Κώστας, Νέα Δημοκρατία |

Οσο εντείνεται η «διαδοχολογία» τόσο πιο πρόσφορο γίνεται το (κομματικό) έδαφος για να καλλιεργηθεί η ηττοπάθεια. Η απροθυμία του πρωθυπουργού να αξιοποιήσει τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής την Πέμπτη για να στείλει «σήμα» ότι δεν είναι… κουρασμένος ή αναχωρητής συνοδεύθηκε από τη σταδιακή άρνηση υπουργών και στελεχών να συντηρούν το θέμα. Με καταμερισμένους τους ρόλους, προφανώς, στο «παιχνίδι» μπαίνει τώρα ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Ζαγορίτης, ο οποίος, χρησιμοποιώντας αυστηρή κομματική γλώσσα, επιρρίπτει εμμέσως πλην σαφώς ευθύνες σε όσους επιμένουν να κινούνται… «διαδοχολογικά».

  • Αποπροσανατολισμός

«Τα σενάρια διαδοχής και η συντήρησή τους προκαλούν τεράστια ζημιά. Ειδικά σ’ αυτή τη δύσκολη και για τον τόπο μας συγκυρία αποπροσανατολίζουν και αποσταθεροποιούν», δηλώνει στον ΕΤ.Κ και προσθέτει: «Προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες δεν χωρούν και οι πολίτες δεν τις συγχωρούν. Αυτό που προέχει είναι να διοχετεύσουμε την ενέργειά μας στην παραγωγή έργου και να είμαστε όλοι στην πρώτη γραμμή. Ο Κώστας Καραμανλής έχει την εμπιστοσύνη του κόσμου και είναι το μεγάλο πλεονέκτημα, το ισχυρό “όπλο” για τον τόπο και για τη Ν.Δ. “Οπλο” που πρέπει να αξιοποιήσουμε με κάθε τρόπο, και σ’ αυτή τη φάση, και την ώρα της εκλογικής αναμέτρησης, γιατί θα μας οδηγήσει και πάλι στη νίκη».

Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η οξύτητα με την οποία επέκρινε τις κινήσεις του Γιώργου Σουφλιά ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης. Κατά τις πληροφορίες, δεν παραπέμπει σε αναβίωση της ομάδας των «λοχαγών» η οποία πρωταγωνίστησε το 1997 στην αρχηγική επικράτηση του Κώστα Καραμανλή – αν και η κριτική του στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ φέρεται να βρίσκει σύμφωνο και τον (επίσης πρώην «λοχαγό») Γιώργο Αλογοσκούφη. Κατά τον βουλευτή Κιλκίς, αυτό που προέχει είναι να ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός τις προθέσεις του και, αναλόγως αυτών, να ανοίξει ή να κλείσει οριστικά η συζήτηση περί «επόμενης μέρας» στη Ν.Δ.

  • ΜΑΝΗ ΜΑΡΙΝΑ, Ελεύθερος Τύπος, Κυριακή, 29.03.09

Make a Comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

Αρέσει σε %d bloggers: