Υπάρχουν και χειρότερα

Posted on 16 Μαΐου, 2009. Filed under: Πολιτική, Πολιτική ευθύνη, Σπατάλη, Σκάνδαλα |

  • Παμπάλαιη η συνήθεια του ανθρώπου να παρηγοριέται βλέποντας το χειρότερο να πλήττει άλλους κι όχι τον ίδιο. Για ψευτοπαραμυθία πρόκειται, αλλά μιας και ο βίος, ατομικός και συλλογικός, δεν έχει πολλή παρηγοριά να προσφέρει ο βίος, από κάπου πρέπει να πιαστούμε. Νά, τώρα, με όσα μαθαίνουμε για την Αγγλία, με πρωταγωνιστές βουλευτές και υπουργούς των δύο μεγάλων κομμάτων, δεν γίνεται να μη σκάσει λίγο το χειλάκι μας στη σκέψη πως υπάρχουν και χειρότερα.
  • Οι δικοί μας πολιτικοί, όσο μπορεί να γνωρίζει κανείς με τόσες συγκαλυπτήριες επιχειρήσεις κι όσο μπορεί να θυμάται με καταπονημένη τη βομβαρδισμένη μνήμη του, ούτε όλοι ενδίδουν ούτε χρεώνουν στην πεφιλημένη τους πατρίδα τα έξοδα για την κοπριά του αλόγου τους. Μα εδώ, θα πείτε, δεν είναι ανεπτυγμένη η ιπποτροφία, δεν βρισκόμαστε στην αρχαία Αθήνα, άρα τι να χρεώσει κάποιος θωκοκένταυρος άνευ ίππου. Ενας τέτοιος υπαινιγμός, όμως, θα ήταν κακοήθης. Διότι οι δικοί μας βουλευτές ούτε τα έξοδα για την αλλαγή των επίπλων τους ή για τον καλλωπισμό του κήπου τους χρεώνουν στους φορολογούμενους ούτε όταν βάζουν οικολογικές λάμπες επιβαρύνουν το Δημόσιο με την περιβαλλοντική τους ευαισθησία. Κι αν βρεθούν στην ανάγκη να φωνάξουν τον γνωστό «Αχόρταγο» να επαναφέρει σε κανονικό ρυθμό το αποχετευτικό τους σύστημα, ε, διάβολε, κατανοούν ότι αυτήν την αποφρακτική επέμβαση δεν υποχρεούται να την πληρώσει το έθνος, όπως στην Αγγλία.
  • Κάτι πολυτελέστατα ταξίδια στο εξωτερικό υπουργών που εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να γευτούν μια ζωή που τα οικονομικά τους δεν θα την άντεχαν, ε, τα πληρώνουμε κι εμείς, στα δε βουλευτικά προνόμια συγκαταλέγονται διευκολυνσούλες άλλου τύπου, λ. χ. υπεραυτοκίνητα σε σκοτωμένη τιμή ή γραμματειακή υποστήριξη, τουτέστιν πρόσληψη συγγενών. Αλλά ώς εκεί. Διότι μόλις ακουστεί κάτι επιβαρυντικό για κάποιον πολιτικό, πάραυτα ο αρχηγός του τον κατακεραυνώνει. Παράδειγμα ο κ. Καραμανλής που, αυστηρότατος, έβαλε στη θέση του τον κ. Στυλιανίδη μόλις έγινε θόρυβος για τα παρισινά του μεγαλεία. Ακόμα να συνέλθει ο υπουργός από την κατσάδα.
  • Tου Παντελη Μπουκαλα, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 16/5/2009

Make a Comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

Αρέσει σε %d bloggers: