Η «ελληνική Ελλάδα»…

Posted on Ιουνίου 5, 2009. Filed under: Ευρωεκλογές, Πολιτική |

  • Tου Παντελη Μπουκαλα, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 5/6/2009

Στη λήξη της προεκλογικής περιόδου, σκέφτομαι ότι το οξύτερο και επιθετικότερο σύνθημα ήταν εκείνο που αυτοπαρουσιάστηκε σαν να φλέγεται από αγάπη για την Ελλάδα. Δηλώνοντας κατ’ επανάληψη βέβαιος ότι θα κυβερνήσει τον τόπο (όσο βέβαιος εμφανίζεται ότι τον ευλογεί αδιαλείπτως το Αγιο Πνεύμα, που συνηθίζει να επικάθηται στην κεφαλή του), ο κ. Γ. Καρατζαφέρης δεσμεύτηκε ότι «θα ξανακάνει την Ελλάδα ελληνική». Τι σημαίνει αυτό; Μήπως πρόκειται για μία επιπλέον ατάκα, από αυτές που συνηθίζει ο αρχηγός του ΛΑΟΣ (και οι κομματικοί κλώνοι του), με την πεποίθηση ότι του έχει δοθεί η χάρη να συνοψίζει με πέντε λέξεις σοφία αιώνων; Οχι, εδώ δεν πρόκειται για ευφυολόγημα προορισμένο για ημερήσια χρήση, αλλά για το κατεξοχήν δόγμα του ΛΑΟΣ, για το «πιστεύω» του.

Στη διακήρυξη του κ. Καρατζαφέρη ότι «θα ξανακάνει την Ελλάδα ελληνική» αποκαλύπτεται η πεποίθησή του πως η τωρινή Ελλάδα δεν είναι ελληνική, δεν είναι καθαρή δηλαδή. Από πότε δεν είναι, γιατί δεν είναι και με ποια σταθμά ζυγίστηκε η ελληνικότητα και βρέθηκε ελλιπής, αυτά δεν μας τα εξηγεί ο «ελληνομέτρης», σαν τυπικός δημαγωγός που αφήνει όλα τα σενάρια να παίζουν ταυτόχρονα. Το πόσο ικανός είναι μέσα στην πολιτική του κυνικότητα να παίζει σε δύο και τρία ταμπλό συγχρόνως, το απέδειξε με τρόπο εξόφθαλμο και εκκωφαντικό η υπόθεση της «δωρεάς ενός εκατομμυρίου ευρώ στο Ταμείο Φτώχειας». Εμείς, είπε, προτιμούμε να μη χαλάσουμε τα χρήματά μας για διαφημιστικά σποτ και να ενισχύσουμε τους φτωχούς. Δεν πέρασε εικοσιτετράωρο και ιδού το προπαγανδιστικό φιλμάκι, με καδραρισμένη την επιταγή και με τη φωνή του αυτοθαυμαζόμενου αρχηγού να λέει, εν μέσω του διαφημιστικού σποτ, ότι δεν κάνει διαφημιστικά σποτ. Εύκολο είναι, και ψηφοθηρικό, να βάζουμε τον σταυρό στο σύμβολο του κόμματός μας, εύκολη και η «ορθοδοξία» στον τίτλο, με την ορθοπραξία όμως υπάρχει πρόβλημα. Εκτός και υποθέσουμε ότι ο κ. Καρατζαφέρης δεν έτυχε καν ν’ ακούσει το ευαγγέλιο: «Προσέχετε την ελεημοσύνην υμών μη ποιείν έμπροσθεν των ανθρώπων προς το θεαθήναι αυτοίς. Οταν ουν ποιής ελεημοσύνην, μη σαλπίσης έμπροσθέν σου, ώσπερ οι υποκριταί ποιούσιν».

Με το «θα ξανακάνω ελληνική την Ελλάδα» εννοεί ο κ. Καρατζαφέρης ότι η Ελλάδα κατάντησε λιγότερο ελληνική ή μη ελληνική επειδή οι νυν ηγέτες της (με τους οποίους ωστόσο μένει «στην ίδια πολυκατοικία») είναι μειωμένης ελληνικότητας, γραικύλοι; Πιθανόν. Αλλά δεν το λέει. Εννοεί ότι παράγινε το κακό με τα «μιάσματα» παλαιότερων δεκαετιών, που αντί να αυτοεξοριστούν, τολμούν και σηκώνουν κεφάλι. Πιθανόν. Αλλά δεν το λέει. Εννοεί ότι η Ελλάδα έπαψε να είναι ελληνική εξαιτίας των μεταναστών, στους οποίους απαιτεί να μπει ποσόστωση, διότι απειλούν την υπόστασή μας; Πιθανότατα. Κι αυτό το λέει. Με όλους τους τρόπους. Η «ελληνική Ελλάδα» του κ. Καρατζαφέρη είναι μια Ελλάδα που θα χωράει μόνο τον ίδιο και τους ομοϊδεάτες του. Οι διαφορετικοί, ημεδαποί και αλλοδαποί, περισσεύουν.

Advertisements

Make a Comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

Αρέσει σε %d bloggers: