Βουλευτικό αυτορουσφέτι

Posted on 18 Ιουλίου, 2009. Filed under: Βουλή, Πολιτική, Ρουσφέτι |

Πώς το λέει η παροιμία; Βάζουν τα χεράκια τους και βγάζουν τα ματάκια τους. Κάπως έτσι. Για τους βουλευτές μας ο λόγος. Οχι για όλους βέβαια. Αλλά για όσους ορέχτηκαν διπλή σύνταξη, μία βουλευτική και μία δικηγορική, ιατρική ή ό,τι άλλο, οι οποίοι βρήκαν την καλή ευκαιρία του θέρους και της εν γένει χαλάρωσης για να νομοθετήσουν υπέρ των ατομικών συμφερόντων τους. Για τα σκάφη αναψυχής υποτίθεται ότι συζητούσε η Βουλή, τη δική τους συνταξιοδοτική «αναψυχή» σκέφτηκαν ορισμένοι που, παρά την άρση του ασυμβιβάστου, επιλέγουν να μην ασκούν το επάγγελμά τους. Και ζήτησαν από τη Βουλή (από τους ψηφοφόρους δηλαδή) να τους καλύψει τις ασφαλιστικές τους εισφορές, και μάλιστα αναδρομικώς.

Λέξη «αυτορουσφέτι» δεν υπάρχει μέχρι στιγμής. Και κακώς. Διότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι βουλευτές (επαναλαμβάνω: όχι όλοι, αλλά όταν δεν υπάρχει ενδοκοινοβουλευτική αντίδραση, μαζί με τα ξερά απειλούνται και τα χλωρά) ακούνε μέσα τους εκείνο το «αγάπα τον πλησίον σου» και συμπεραίνουν ότι περισσότερο «πλησίον» από τον εαυτό τους δεν διαθέτουν, άρα είναι υποχρεωμένοι να τον αγαπήσουν και να τον εξυπηρετήσουν ποικιλοτρόπως, με προνόμια και με ρευστό. Οι «αυτορουσφετολογούμενοι» βουλευτές ισχυρίζονται ότι με την επιλογή τους (και όχι τον εξαναγκασμό τους) να μην ασκούν το επάγγελμά τους «βρίσκονται σε προφανώς δυσμενή θέση» έναντι των συναδέλφων τους που συνεχίζουν να δουλεύουν.

Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα «προφανώς» στην όλη υπόθεση. Προφανώς, λοιπόν, οι διεκδικητές διπλής σύνταξης έχουν σχηματίσει την πεποίθηση ότι όποιος διανοηθεί να τους εγκαλέσει δεν μπορεί παρά να είναι χυδαίος λαϊκιστής. Προφανώς, επίσης, πιστεύουν ότι το μήνυμα των πρόσφατων εκλογών (η τεράστια αποχή, ιδιαίτερα δε το πολιτικό της τμήμα) αφορά αποκλειστικά τους ευρωβουλευτές, όχι όσους αναδεικνύονται από εθνικές εκλογές. Και προφανώς δεν δείχνουν να πολυενδιαφέρονται για το πλέον επίμονο γνώρισμα όλων των δημοσκοπήσεων, που δεν είναι άλλο από τον χαμηλότατο βαθμό αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και του προσωπικού που το υπηρετεί.

  • Tου Παντελη Μπουκαλα, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 18/07/2009

Make a Comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

Αρέσει σε %d bloggers: