Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ

Posted on 6 Σεπτεμβρίου, 2009. Filed under: Αυτοδυναμία, Εκλογές |

  • Του ΣΤΑΥΡΟΥ Π. ΨΥΧΑΡΗ | Το Βήμα,  Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Επιτέλους εκλογές! Διαφωνούντες σε όλα οι δύο πολιτικοί αρχηγοί κατέληξαν σε… συμφωνία: η χώρα οδηγείται σε εκλογές πρόωρες, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια, για την ίδια αιτία. Οπως το 2007, η κυβέρνηση Καραμανλή προσφεύγει και πάλι στον Λαό ζητώντας νέα (νωπή…) εντολή διακυβερνήσεως για να αντιμετωπίσει την «οικονομική κρίση». Η Αξιωματική Αντιπολίτευση «αποδέχεται» τη μεθόδευση εν όψει του μείζονος αγαθού- δηλαδή, της διά των εκλογών εξόδου της χώρας από το σημερινό τέλμα αδράνειας και αγκύλωσης που έχει οδηγήσει σε πλήρη παραλυσία της κρατικής μηχανής.

Ενώ επικαλείται την οικονομική κρίση για την προσφυγή στις εκλογές, η κυβέρνηση της ΝΔ καταλογίζει ευθύνες στο ΠαΣοΚ- ότι με την εκλογολογία κατέστησε αναπόφευκτες τις πρόωρες κάλπες. Το ΠαΣοΚ αντιθέτως ομιλεί για κατάρρευση της κυβερνήσεως υπό το βάρος πιθανήςχρεοκοπίας, εξαιτίας της αδυναμίας των κυβερνώντων να αντιμετωπίσουν τα οικονομικάπροβλήματα που πολλαπλασίασε η εν εξελίξει διεθνής οικονομική κρίση.

Οπωσδήποτε τα δύο μεγάλα κόμματα συμπίπτουν στην εκτίμηση ότι η εκλογική αναμέτρηση θα κινηθεί στο καθαρά οικονομικό και κοινωνικό πεδίο. Με την προσθήκη εκ μέρους του ΠαΣοΚ της κατηγορίας για έλλειψη διαφάνειας σε οικονομικές συναλλαγές μελών της κυβερνητικής παράταξης που όζουν σκανδάλων…

Ολα αυτά μάς φέρνουν «προ των πυλών» της εκλογικής μάχης, σε ένα κλίμα ιδιαίτερα φορτισμένο, όπου το πάνω χέρι το έχει η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Οταν ένα κυβερνών κόμμα το οποίο εξελέγη πριν από πέντε χρόνια επιλέγει τώρα για συνθήματα τις ίδιες ακριβώς υποσχέσεις που έδωσε (και δεν τήρησε) για πάταξη της φοροδιαφυγής, για κυρώσεις εναντίον όσων ενέχονται έστω και περιθωριακά σε οικονομικά σκάνδαλα και για ενίσχυση των παραγωγικών τάξεων, αυτό το κόμμα δεν μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη με την οποία οι ψηφοφόροι το περιέβαλαν στο ξεκίνημά του.

Από το ΠαΣοΚ περιμένει τώρα ο Λαός να ακούσει το πώς σχεδιάζει, τα επόμενα χρόνια, την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, τον περιορισμό της ανεργίας και την προετοιμασία της νέας γενιάς για μια θέση στον ευρωπαϊκό ήλιο. Η αξιοπιστία της Προοδευτικής Παράταξης θα της χαρίσει την αυτοδύναμη εξουσία.

Make a Comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

Αρέσει σε %d bloggers: