Η βία

Posted on 29 Οκτωβρίου, 2009. Filed under: Βία, Ελληνική Αστυνομία, Τρομοκρατία |

Η επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος της Αγίας Παρασκευής ήρθε να επιβεβαιώσει για μια ακόμα φορά ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια καινούργια, πολύ πιο σκληρή γενιά τρομοκρατών που υιοθετούν τη λογική της τυφλής βίας.

ΕΙΝΑΙ φανερό ότι στόχος τους ήταν να υπάρξουν νεκροί αστυνομικοί και ταυτόχρονα να κάνουν μια επίδειξη δύναμης- να προκαλέσουν ανοικτά την ΕΛ.ΑΣ. και τη νέα κυβέρνηση.

ΑΣΦΑΛΩΣ δεν πρόκειται να πετύχουν τους στόχους τους. Η δράση τους ωστόσο οφείλει να μας προβληματίσει. ΣΤΟ καθαρά επιχειρησιακό επίπεδο είναι φανερό ότι η αδράνεια μιας ολόκληρης πενταετίας- με εξαίρεση ίσως τους τελευταίους μήνες μετά το μπαράζ των τρομοκρατικών επιθέσεων τη χρονιά που μας πέρασε- σημαίνει ότι οι προσπάθειες για τον περιορισμό του προβλήματος αρχίζουν σχεδόν από το μηδέν.

ΕΙΝΑΙ όμως επίσης ανάγκη να απομονωθούν πολιτικά και κοινωνικά οι τρομοκράτες. Αυτό κατ΄ αρχάς προϋποθέτει ότι η Αστυνομία θα ξεχάσει τις σκούπες και τις υπερβολές και θα κινηθεί αυστηρά στα πλαίσια της νομιμότητας.

ΤΑ κρούσματα αυθαιρεσίας τύπου ζαρντινιέρας έδωσαν τα καλύτερα επιχειρήματα σε όσους ονειρεύονται να δημιουργήσουν έναν ζωτικό χώρο ανοχής της τρομοκρατίας.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ωστόσο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το κλίμα ανομίας που τείνει να επικρατήσει σε πολλούς χώρους. Γιατί βέβαια κι αυτό με τη σειρά του εκτρέφει κάθε είδους παράνομων δραστηριοτήτων και έχει αποτελέσει και τον καταλύτη για τη σύνδεση των τρομοκρατών με το κοινό έγκλημα.

ΔΕΝ θα είναι εύκολη υπόθεση να ικανοποιηθούν όλες αυτές οι προϋποθέσεις. Όπως πάντα όμως η απάντηση τελικώς είναι απλή: θα πρέπει να ενισχυθεί ο επαγγελματισμός της Αστυνομίας και να προστατευτεί από κάθε είδους πολιτικές παρεμβάσεις και σκοπιμότητες.

ΑΚΡΙΒΩΣ ό,τι δεν έγινε δηλαδή επί Νέας Δημοκρατίας!

  • ΤΑ ΝΕΑ: 29 Οκτωβρίου 2009

//

Make a Comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

Αρέσει σε %d bloggers: