Διαφθορά και τρομοκρατία

Posted on 31 Οκτωβρίου, 2009. Filed under: Διαφθορά, Νικολόπουλος Γρηγόρης, Τρομοκρατία |

Η τυφλή βία που εκδηλώθηκε για μία ακόμη φορά με την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής δεν έχει προηγούμενο στην Ευρώπη. Οι επαναστατικές ομάδες της Ευρώπης ιστορικά είχαν μια σαφή ιδεολογία και ξεκάθαρους κοινωνικούς και πολιτικούς στόχους. Οι επιθέσεις που γίνονται σήμερα στην Ελλάδα δεν έχουν ούτε σαφή ιδεολογία ούτε ξεκάθαρους στόχους, είναι απλώς επιθέσεις οργής και «τσαμπουκά». Ο ρόλος του αρμόδιου υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είναι δύσκολος. Ο ίδιος προσπαθεί επικοινωνιακά να εμφανιστεί ότι ελέγχει την κατάσταση, χρησιμοποιεί την τακτική του καλού και του κακού μπάτσου, μία μιλάει σκληρά, μία λέει ότι θα είναι επιεικής. Κανένας δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι δεν προσπαθεί, αλλά όλοι γνωρίζουμε πως η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Και κυρίως το γνωρίζουν οι τρομοκράτες και το οργανωμένο έγκλημα, οι οποίοι ξέρουν πολύ καλά ότι δεν θα συλληφθούν και έτσι συνεχίζουν να δρουν, ανενόχλητοι από τις αστυνομικές αρχές.

Η πλήρης διάλυση της Αστυνομίας ευνοεί την τρομοκρατία. Διότι όταν ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι δεν θα συλληφθεί ακόμη και αν πάρει ένα Καλάσνικοφ και θερίσει ένα αστυνομικό τμήμα, αν τινάξει στον αέρα μια τράπεζα ή μια Εφορία ή ακόμη και αν θελήσει να σκοτώσει τον γείτονά του, η χώρα θα μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη. Και αυτό είναι που προσπαθούν να κάνουν οι τρομοκράτες με τις επιθέσεις τους. Να μετατρέψουν την Αθήνα σε λωρίδα της Γάζας με μοναδικό στόχο την πλήρη διάλυση του κράτους. Ο κ. Χρυσοχοΐδης πρέπει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, αλλά και το σύνολο του πολιτικού κόσμου πρέπει να σταθεί δίπλα του, ανεξαρτήτως ιδεολογίας και πολιτικής τοποθέτησης. Και για να σταθεί δίπλα του ο κάθε πολιτικός δεν αρκεί να δηλώσει την αγανάκτησή του για τις επιθέσεις αυτές. Πρέπει να αλλάξει το δικό του προφίλ ώστε συνολικά να αλλάξει η εικόνα που έχουν οι πολίτες για τους πολιτικούς.

Οι πολίτες πιστεύουν ότι το κράτος είναι διεφθαρμένο. Και έχουν δίκιο. Η διαφθορά είναι κατά βάθος η γενεσιουργός αιτία της τρομοκρατίας. Η διαφθορά και η αδικία την οποία υφίστανται καθημερινά οι πολίτες. Οταν το κράτος – Αστυνομία και Δικαιοσύνη- δεν είναι σε θέση να εξαρθρώσουν τις σπείρες των εμπόρων ναρκωτικών, της εκμετάλλευσης μεταναστών, της πορνείας, των νονών της νύχτας, όταν οι μίζες έχουν βυθίσει τον προϋπολογισμό και οδηγούν στη διαρκή φορολογική επιβάρυνση των πολιτών, όταν η αυθαίρετη δόμηση αποτελεί τη βασική ατμομηχανή του οικοδομικού κλάδου, όταν ο καθένας κάνει ό,τι του έρθει και δεν τιμωρείται, όταν κανένας νόμος δεν τηρείται, τότε όλοι αγανακτούν και κάποιοι παίρνουν τα όπλα. Το ότι αντιλαμβανόμαστε τις αιτίες που οδηγούν στις ένοπλες επιθέσεις όμως δεν σημαίνει και ότι τις δικαιολογούμε ή ότι τις ανεχόμαστε. Δυστυχώς η ανοχή της κοινωνίας στην παρανομία είναι καθολική. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει ο πολιτικός κόσμος συνολικά να το αντιμετωπίσει. Και πρέπει να το αντιμετωπίσει με σκληρή αυτοκριτική και αλλαγή προσωπικής πορείας. Διότι, ως γνωστόν, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

Make a Comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

Αρέσει σε %d bloggers: