Καθαρό μήνυμα για τις εκλογές

Posted on 26 Οκτωβρίου, 2010. Filed under: ΕΘΝΟΣ |

ΔΕΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ χθες ο πρωθυπουργός όσους θεωρούσαν πως όχι μόνο θα σήκωνε το γάντι της πρόκλησης που του έριχνε εδώ και καιρό η αντιπολίτευση με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Δεν περιορίστηκε μάλιστα σ’ αυτό. Εμμεσα αλλά σαφέστατα επισήμανε στο εκλογικό σώμα ότι η ψήφος του τη μεθεπόμενη Κυριακή είναι ενδεχόμενο να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι τέτοιο ώστε να περιορίσει τις δυνατότητες της κυβέρνησης να πάρει τις αποφάσεις που θέλει και πρέπει να πάρει.

ΦΥΣΙΚΑ έσπευσε να διευκρινίσει πως «ούτε λόγο, ούτε πρόθεση» έχει να πάει σε εθνικές εκλογές, αλλά η κάλπη της 7ης Νοεμβρίου δεν θα πρέπει να βγάλει «μήνυμα οπισθοδρόμησης». Και μ’ αυτό πολύ απλά εννοούσε ότι δεν θα πρέπει να σταλεί προς τη διεθνή κοινότητα και τις αγορές το μήνυμα ότι η Ελλάδα διστάζει ή υπαναχωρεί στην προσπάθεια που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας, όπως όμως θα συμβεί αν η κυβέρνηση βγει από τις εκλογές αποδυναμωμένη, γιατί αυτή την ερμηνεία θα δώσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΟΤΑΝ μάλιστα του υποδείχθηκε ότι υπάρχουν περιπτώσεις πολιτικών ηγετών που αντιμετώπισαν σοβαρές ήττες σε περιφερειακό επίπεδο, όπως ο Ομπάμα, ο Σαρκοζί και η Μέρκελ, υπογράμμισε ότι πρόκειται για τελείως διαφορετικές περιπτώσεις, γιατί οι δικές τους χώρες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως αυτά που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και οι οικονομίες τους δεν εξαρτώνται από τη γνώμη που έχουν οι διεθνείς αγορές για την πολιτική και κοινωνική σταθερότητά τους, όπως δυστυχώς συμβαίνει και θα εξακολουθήσει να συμβαίνει για κάποιο διάστημα για τη χώρα μας.

ΕΚΕΙΝΟ που δεν είπε καθαρά ο Γ. Παπανδρέου, αλλά άφησε σαφώς να εννοηθεί, είναι πως πολύ θα επιθυμούσε να είναι οι επικείμενες εκλογές καθαρά αυτοδιοικητικές, αλλά άλλοι επέλεξαν να τους προσδώσουν διαφορετικό, καθαρά πολιτικό νόημα και γι’ αυτό δεν είχε περιθώρια ν’ αντιδράσει με τρόπο διαφορετικό απ’ αυτόν που επέλεξε.

  • ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ, 26/10/2010

Make a Comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

Αρέσει σε %d bloggers: